Nimensä mekko sai tapaninpäivän myrskyn johdosta. Yllättäen sähköt katkesivat klo 7.30 tapanina. Nukuttiin ihan rauhassa perheen kanssa vielä pari tunit ja herätessämme tajuttiin sähköjen olleen koko ajan poissa. Alkoi olla vähän vilpoista ja lämmintä vettäkään ei tullut yhtään.

Soitin sitten äiteelleni, joka sanoi sielläkin olevan sähköt pois, mutta vettä tulee ja lämmintä on. Ei muuta kuin vaatteet päälle ja autoon. Iskä jäi kotiin lämmittämään saunan kiukaan avulla jottei kokonaan talo kylmene. Vietettiin sitten miun äiteen luona pari päivää. Kävin tiistaina hakemassa vaatteita ja vaippoja yms lisää. Piti ottaa myös käsityö mukaan, mutta unohdin täysin.

Äidin luona selailin käsityölehtiä ja Suuri Käsityölehti 7/2010 löysin kivan virkatun mekon ohjeen.

No ei kauheen kauan tarvinnut miettiä teenkö vai enkö tee.

Minä joka yleensä inhoan virkkausta. En siksi ettenkö osaisi. Päinvastoin. Osaan ja teen hyvää jälkeä nopsasti. Se ei vaan ole ollut mun juttuni.

Ja nyt on.

Seuraavaksi menin äiteen lankakätkölle ja löysin sieltä meleerattua punaista nallea kerän. Heti muistui mieleeni tummanvihreä ja valkoinen nalle kerät jotka ostin vähän aikaa sitten.

Yläosa oli selvä ja punaisesta tein. Helma oli mietinnän alla koko teon ajan. Miten käyttää värejä. Sitten s vaan välähti ja näin ne värit asettuivat.

 

 

Kulutus 233 g

Lanka: nalle ja nalle aloevera

malli: Suurikäsityö lehti 7/2010 omin muunnoksin

 

Edit.

 

Nuken myrskymekko setti

 

Pitihän se nukelle tehdä samanlainen:

eikä se sitten teitenkään jäänyt pelkkään mekkoon, vaan tuli myös housut ja hattu.

Kulutus 96 g

nalle ja nalle aloevera

mallit omat