MInun ihana pieni prinsessani täytti 1 vuoden keskiviikkona. Synttäreitä juhlittiin jo viime viikonloppuna, jotta kaikki pääsivät juhlimaan suurta juhlaa.

Yleensä teen keksit, pullat, kakut kaikki itse lähes alusta lähtien. Tällä kertaa en harmi kyllä jaksanut oikein panostaa.

Kakun ja pullat tietenkin(!) itse tein.

Lauantaina oli lasten juhlat. Pari kaveria mukuloineen tuli käymään. Heille tein hedelmäkakun. Väliin banaania ja persikkapilttiä. Päälle mansikka kermaa ja valmiita sokerikukka koristeita. Ja tietenkin kynttilät.

Ihan hyvää tuli.

 

 

Ja tämä ihana kimppu oli pakko ostaa ja laittaa pöydälle juhlien ajaksi. Värit ovat todella upeat ja omasta mielestäni aivan pienen tyttäreni kaltaiset.

 

 

Seuraavana päivänä tuli sitten sukulaiset. Enot, tädit, anopit, papat, serkut, ym. Koska lasten kakkua oli jäänyt tein vain pienen lisäkakun "aikuisille." Pohjana suklaasokeri kakku. Täytteenä kerma/maustamaton tuorejuusto/valkosuklaa ja vadelmista keitetty hilloke.

Tein pohjan jo ed. iltana. Su aamulla aloin halkasemaan ja huomasin, että pohja oli vielä raaka. Huoh. Tikkuun ei ollut taikinaa jäänyt ja kaikin puolin piti olla kypsä kakku. Ja pöh..... Onneksi yksi kauppa oli jo auennut 8 aamulla. Sieltä hakemaan uudet kananmunat (kun oli sen pohjan nousun kanssakin ongelmia) ja tekemään uutta pohjaa. Kiireessä tein ja lämpimänä halkaisin ja täytin.

Sitten pakkaseen 3 tunniksi jonka jälkeen koristelu lopulla täytteellä ja kermalla sekä sokerikukilla.

Lopulta kaivoin leivontakirjasen esiin etsiäkseni ongelman syyn ja huomasin, että olin liian kuumassa uusissa pohjat paistanut.

Siis kökkö, mikä moka. MInä joka olen tusinoittain kakkupohjia tehnyt en muistanut oikeeta lämpötilaa. Vähänkö olin nolo.

No ei onneksi mennyt kokonaan piloille. Päinvastoin. Kehuja tuli "aikuisten" kakusta.  Ja täytyy myöntää. Hyvää siitä tuli.